Kinderhelden van toen en nu

Kinderhelden van toen en nu

Iconen van tv en films, we zijn er allemaal mee opgegroeid. Wat dacht je van Skippy, de zender Cartoon Network, power rangers, superhelden, Teenage mutant Ninja turtles of Spongebob! Tijd om weer eens terug te gaan in de tijd! In deze blog kijken we naar de iconen en kinder helden die nu hip zijn VS de TV en film karakters waar men een tijd geleden gek op was. Ook belichten we de tijdloze iconen.

Sommige iconen zijn verdwenen uit het TV beeld terwijl andere nog steeds hip zijn. Voor jullie hebben we een paar leuke iconen op een rijtje gezet. We plaatsen een paar kinder helden tegen elkaar van toen en nu.

  

Looney Tunes VS Minions

De Looney tunes, wie kent er geen karakters zoals Bugs bunny uit deze tekenfilms? Wist je dat deze toen nog zwart wit tekenfilm uit het jaar 1934 eerst niet bedoeld was voor kinderen? In Amerika werden in de jaren 70  de filmpjes bewerkt zodat deze kindvriendelijk werden.
Daarnaast zetten we de minions. Deze grappige wezens kom je overal op het internet tegen. Deze karakters zijn bekend van de film Despicable me uit het jaar 2010. Daarna volgde al snel een vervolg van de film in 2013.

 looneyminions

Disney prinsessen VS Frozen

 Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester.. Deze prinsesjes kennen we nog wel uit de verhalen van Gebroeders Grimm. Deze werden  in het jaar 1812 bekend. De verhalen blijven leuk en blijven terugkomen in films en series, denkend aan 
Once upon a time of Alice through the looking glass (2016), om maar iets te noemen. Nu is er een relatief nieuwe prinses waar veel meisjes dol op zijn. De nu al weer 3 jaar oude film Frozen is heel populair. Prinsessen als Elsa en Anna zijn niet meer weg te denken. Let it go! Wat zal de tweede Frozen film ons brengen?

Duo’s

Tijd voor kinder duo’s. Kennen jullie de matrozen Peppie en Kokkie nog uit de jaren ’70? Nu kun je het je bijna niet meer voorstellen: een geluidloze televisie show (wel al in kleur) waarbij de karakters zelf niet praten maar een voice-over met piano muziek op de achtergrond het geluid was.
Iets later verscheen het duo Bassie en Adriaan. Tot 1996 hebben we kunnen genieten van deze clown en acrobaat in televisie shows. Allememachies! Naast de avonturen die ze meemaakten, kennen we ook de vele liedjes. Buiten Nederland is het introliedje van deze serie ook bekend. Zo probeerde in 2014 vele niet-Nederlandse fans uit het buitenland het nummer te zingen in karaoke versie. Zie hier. Het Duo heeft andere programma’s geïnspireerd, zo ook het Vlaamse duo Samson en Gert. Een ander kinderprogramma wat lijkt op Bassie en Adriaan is Ernst, Bobbie en de rest.

pikachu


Thema van de afgelopen 20 jaar: pokémon

Je hebt thema’s en TV programma’s die steeds terugkomen en niet lijken te verdwijnen. Op dit moment is Pokémon een goed voorbeeld hiervan. Het begon in Japan in 1995 met de televisie serie over pocket monsters, al snel afgekort naar Pokémon. Daarna volgden vele films en Nintendo spelletjes. Nintendo heeft momenteel samen met Niantic een nieuwe app gemaakt, genaamd Pokémon Go. Hierbij kan men door middel van augmented reality en GPS Pokémons vangen in de buitenlucht.


Welke iconen vond en vind jij leuk?
Praat met ons mee op Facebook.